Parteneri

Aproape toți avem un telefon în buzunar, pe care putem învăța să-l folosim pentru a da mai departe poveștile noastre și ale celor din jurul nostru. Credem că tehnologia și informația sunt mijloace care nu țin cont de vârstă, etnie sau gen și că, dacă folosim ecranele și tastaturile cu implicare și poftă de scris, jurnalismul are șanse să facă lumea mai bună. Schimbarea pornește de la oameni ca noi, care decid să lucreze împreună, iar asta o demonstrează din plin partenerii pe care i-am invitat să ne fie alături.

Centrul pentru Acţiune şi Responsabilitate în Educaţie  – C.A.R.E. este Asociaţia absolvenţilor Colegiului Naţional Bilingv George Coşbuc din București. Scopul ei este să ofere, în primul rând, elevilor de la George Coşbuc, dar şi altor adolescenţi, posibilitatea angrenării în activităţi de dezvoltare a abilităţilor academice şi a simţului responsabilităţii faţă de procesul de educaţie. CARE ne susține în procesul de selecție al elevilor de la Colegiul George Coșbuc, care vor fi parte din ”Jurnalist în curtea școlii”. De asemenea, CARE Cafe, un spațiu recent deschis care găzduiește inițiative civice, culturale și educative, va găzdui cele patru ateliere de jurnalism cetățenesc.

Policy Center for Roma and Minorities este o organizaţie non-profit, care acţionează în vederea soluţionării problemelor legate de incluziunea socială a romilor şi a celorlalte minorităţi etnice. Clubul de Educație Alternativă (CEA) este un program de educație non-formală început de Policy Center în 2010, în școala nr.136 din cartierul Ferentari și extins în următorii ani în alte câteva școli din zonă. În prezent, Centrul include peste 200 de copii şi adolescenţi romi și non-romi din Ferentari. Clubul de Educație Alternativă ne susține în procesul de selecție al copiilor de la școlile 147 și 136, care vor participa la proiect, precum și în comunicarea constantă cu elevii și părinții.

Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe Participare) este o organizație neguvernamentală, care acționează pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali. Organizația lucrează cu numeroase grupuri de inițiativă civică din București și din țară, pe care le ajută să se dezvolte și să-și soluționeze problemele care le afectează comunitatea. Ionuț Ruscea, de la CeRE Participare, va participa la unul din atelierele de jurnalism, pentru a le vorbi tinerilor despre importanța simțului civic și cum poate fi el transferat în jurnalism.

Scrie despre tine este o platformă deschisă de explorare a realităţii, care produce scenarii de teatru şi film bazate pe poveştile personale ale autorilor. Scrie despre Tine a generat piese noi de teatru, scurt-metraje şi zeci de texte noi, încă în lucru. Metoda propusă de fondatorii atelierului, regizoarea Vera Ion și actorul Sorin Poamă, se adresează oricărei persoane interesate de poveşti noi şi de identificarea unui fir roşu al istoriei personale, într-un cadru sigur şi protejat. Scrie despre tine va contribui la realizarea exercițiilor practice de scriere creativă, folosite în cadrul atelierelor, iar Vera Ion va fi invitată la unul din aceste ateliere, pentru a-i ajuta pe tineri să-și imprime personalitatea în scris.

Veioza Arte este o platformă online, bazată pe conținut video care documentează şi arhivează arta şi cultura alternativă, independentă, underground şi de avangardă din România. Veioza Arte este o televiziune adaptată mediului online, concentrată pe arte vizuale, muzica, arte performative și film, printre putinele platforme video din România dedicate mediului artistic. Platforma a ajuns în doi ani să funcționeze ca o casă de producție open source pentru scena culturală locală. Veioza Arte va documenta video derularea proiectului ”Jurnalist în curtea școlii.”

Parteneri media: 

GAP

Gazeta de Artă Politică dezbate, teoretizează și promovează arta care își asumă un rol socio-politic. G.A.P. este o publicație de acțiune și reflecție critică, care pune accentul pe artele spectacolului.

 

 

Romania CurataAlianța pentru o Românie Curată (ARC) este o mișcare civică deschisă oricui, persoane sau organizații, ONG-uri, sindicate, firme, instituții, care promovează principiile bunei guvernări și e dispus să investească muncă voluntară sau sprijin pentru voluntari care promovează această idee.

 

Sub25SUB25 este o revistă online ce inventariază manifestări ale creativității în cultura urbană: fashion, arte, foto, film, muzică, obiecte fetiș, jocuri și spectacole.

 

 

 

 

Logo TANANANA 12 TOTB OCT 2015Radio Tanănana este un post de radio muzicalo-cultural. Radioul emite în București pe 92, 7 FM, în Timișoara pe 89, 7 FM, în Medgidia pe 93,5 FM și în Huși pe 97,6 FM, dar și online.

 

logoVEIOZAarteVeioza Arte produce reportaje, documentare, interviuri și experimente cu și despre artiști, mișcări culturale, inovații contemporane, actori ai scenei culturale românești, evenimente care au importanță și efecte asupra comunității, devenind astfel o arhivă deschisă a schimbărilor din istoria vie a artelor românești.

 

 

 

VICE (black knockout) thick copyVice România este ediția românească a uneia dintre cele mai cunoscute și nonconformiste publicații din lume, axată pe artă, cultură, jurnalism de ingestigații, știri și analize sociologice . Vice a fost fondată în 1994 în Canada, iar de atunci s-a dezvoltat într-o mare companie de presă, care cuprinde printre altele, o divizie de producție video, o casă de discuri și o tipografie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *