Elevi-jurnalişti

bibiMă numesc Bianca Brișan şi învăţ la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, iar liceul mă sperie de când nu mai pot număra pe degete în ce clasă sunt. Dacă ar trebui să iau “măsurile” personalităţii mele, probabil aş realiza că mai am multe de ajustat. Îmi plac mult poveştile. Întotdeauna mi-au plăcut. Mai de mult, nu mă despărţeam de cartea ilustrată a lui H.C. Andersen, acum însă poveştile oamenilor sunt cele la care ţin cel mai mult şi mi-aş dori să învăţ ca, pe cele ce merită a fi spuse, să le pot pune pe hârtie. Şi eu am strâns până acum câteva “capitole frumoase” alături de oameni faini, care m-au ajutat să cresc într-un an cât alţii în şapte: gaşcă de prieteni de nota zece, Learnity, un altfel de liceu, unde am învăţat să mă cunosc şi să mă provoc în permanenţă, dar şi oameni ce mă inspiră prin ceea ce sunt şi ce fac. Deşi sunt în ultimul an de liceu, încă nu ştiu sigur ce o să fiu “când voi fi mare”, dar sunt gata să învăţ, să greşesc şi să cresc, iar până mă dumiresc… am încălecat pe-o să şi v-am spus povestea aşa.

 

deliaMă numesc Delia Cocoș, am 15 ani și sunt elevă în clasa a X a la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc. Sunt o fire timidă, mai retrasă cu persoanele necunoscute. În timpul liber, când nu sunt afundată cu nasul într-o carte, confecționez decorațiuni hand-made sau ascult muzică. Iubesc orele de engleză și română. Deși nu sunt încă decisă asupra viitorului meu, un vis pe care îl am este acela de a studia Creative Writing sau Publishing la o universitate din străinătate.

 

 

 

costinSunt Costin Dragne,  am 18 ani și sunt elev la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc. Sunt pasionat de citit, sport, istorie şi jocuri video, iar visurile mele sunt să călătoresc în cât mai multe ţări şi să rămân în memoria oamenilor, indiferent de domeniul în care urmează să activez. De asemenea, sunt considerat amuzant, leneş şi foarte nehotărât.

 

 

anaMă numesc Ana Maria Gheorghe, am 11 ani și sunt în clasa a VI-a la Școala nr. 136 gimnazială. Locuiesc în Ferentari, ora mea preferată de la școală esre franceza. Îmi plac mult jocurile sportive și cel mai mult după școală îmi place să merg la Clubul de Educație Alternativă. Eu, la Club, fac multe activități, română, matematică, engleză și multe altele. Nu-mi place să scriu mult și să învăț foarte mult, dar îmi place să învăț mai mult la școală, ca să nu mai am teme acasă.

 

 

 

geaninaMă numesc Geanina, am 13 ani și îmi place să dansez. Nu suport să mă plictisesc, am o soră de 4 anișori. Îmi plase să desenez. Nu îmi place școala. Locuiesc în București și stau cu familia în Ferentari. Eu am fost la un concurs de dans cu trupa mea (Trouble Mini) și am câștigat faza pe țară. Prietena mea cea mai bună este Alexandra. Urăsc școala! Proful meu preferat este domnul de sport, profesoarele pe care nu le suport sunt doamna de tehnologie și cea de franceză.

 

 

 

anaSunt Ana Hampu şi mi se zice în multe feluri: ”tipa creață”, ”fata cu aparatul”, ”feminista înrăită” etc. Sunt elevă la Liceul Mihai Viteazul, unde am realizat care sunt valorile mele reale, care nu au multe de-a face cu mate-info. Aici am învăţat ceva foarte important de la educaţia formală: că nu este pentru mine. Atunci am găsit o soluţie alternativă (la propriu), prin Learnity, primul liceu democratic din România, care m-a ajutat şi mai mult să mă descopăr. Totuşi, it is still a work in progress. Spre şocul multora, deşi sunt a XII-a, încă nu sunt sigură la ce vreau să dau şi, cu atât mai puţin, ce vreau să fac după. Nu am un plan exact, dar ştiu că vreau să continui să fac poze (am şi un blog: www.pense-ve.tumblr.com), poate şi să studiez ceva şmecher, poate psihologie, poate gender studies. În ultima vreme, şi jurnalismul sună tentant. În orice caz, vreau să rămân fata creață cu aparatul :D.

 

 

 

alexSunt Alexandra Cristina Militaru, am 13 ani și învăț la Școala nr. 136, unde merg și la Centrul de Educație Alternativă. Cel mai mult îmi place să dansez (sunt și în trupa B4T), să stau cu prietenii, să ies la plimbare prin parcuri sau să stau pe Facebook. Nu îmi place să mă plictisesc. Dacă aș avea super-puteri, aș vrea să fiu invizibilă, să respir sub apă, să nu mor niciodată și să fiu fata perfectă.

 

 

 

 

 

ioanaSunt Ioana Bogdana Neagu, am aproape 18 ani şi gândul ăsta mă înspăimântă. Sunt în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc. Sunt feministă şi mă pasionează tot ce e legat de drepturile omului. Vreau să plec în Londra, să studiez regie şi, dacă aș putea, mi-aș petrece tot timpul la festivaluri de film sau acasă, citind şi stând pe net.

 

 

 

 

robertMă numesc Robert și învăț la Școala 136 din Ferentari. Sunt în clasa a VI-a și învăț destul de bine. Am 12 ani și îmi place să joc fotbal. La fotbal sunt de 3 ani și echipa se numește C.S. Cautis. Eu, în timpul liber, mă duc în parc și joc foarte multe jocuri distractive și, bineînțeles, fotbal. Mie îmi place mult viața să o trăiesc la maxim. La școală, prietenul meu cel mai bun este Ion și face foarte multe glume și foarte multe poezii interesante.

 

 

 

 

 

elenaMă numesc Elena Smîntînă, am 15 ani și învăț la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc. Îmi place foarte mult să învăț lucruri noi, să descopăr, să mă documentez. De aici vine și pasiunea mea pentru noutate. Sunt o persoană foarte deschisă și apreciez atunci când oamenii sunt sinceri și se deschid în fața mea. Am vise foarte mari și, fiind o fire ambițioasă și optimistă, cred în puterile mele de a reuși să le îndeplinesc.

 

 

agataSunt Agata Tabacu, am 16 ani și sunt elevă în clasa a X-a, la Liceul George Coșbuc. Ziua mea nu a fost în van dacă am reuşit să pun pensula pe hârtie şi să termin un film. De multe ori sunt leneşă, dar sunt ambiţioasă când îmi propun ceva. Îmi doresc să termin facultatea de regie sau animaţie şi să mă implic în cât mai multe probleme sociale. Urăsc monotonia şi aspir la o viaţă plină de pictură, filme, călătorii, cărţi şi oameni.

 

 

ionutMă numesc Ionuț Țangulea și învăț la Școala 147. Am 13 ani și sunt născut pe 15 decembrie 2002. Locuiesc în Ferentari cu părinții mei. Mie îmi place cel mai mult sportul. Și nu îmi place fizica. Îmi mai place să vizitez circul. Și nu îmi place să vizitez spitalul.

 

 

 

 

 

 

Numele meu este Maria Catrinel Bosoi, am 15 ani şi sunt elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc. Dacă ar trebui să mă descriu în trei cuvinte, acestea ar fi: creativă, vorbăreaţă, optimistă. Pasiunile mele sunt: desenul, cititul, cântatul (când nu mă aude nimeni, fotografiatul, vizionatul filmelor). Unul dintre visurile mele cele mai mari este să devin arhitect. Pe lângă asta, am visat întotdeauna să călătoresc, să întâlnesc oameni la fiecare pas, să încerc lucruri noi şi să fotografiez fiecare moment, să păstrez amintirile pentru totdeauna. Sunt o fire veselă şi energică şi consider că nu există lucruri urâte în lume 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *